Адвокат російського мільярдера Риболовлєва заявив, що той відмовився відповідати на запитання поліції Монако

Риболовлєву поставили майже 600 запитань
Фото: ЕРА

Адвокат російського бізнесмена Дмитра Риболовлєва повідомив, що той добу провів у поліції.

Російський підприємець і власник футбольного клубу "Монако" Дмитро Риболовлєв пробув у поліції Монако від ранку 6 листопада до 7 листопада, не відповівши на жодне запитання правоохоронців. Про це повідомив адвокат мільярдера Том Жаккарді, пишуть "Ведомости".

Адвокат назвав час затримання Риболовлєва "вкрай тривалим", а відмову відповідати на запитання поліції – усвідомленою позицією, яку роз'яснили судді в письмовому вигляді.

За даними газети Nice Matin, протягом доби бізнесменові поставили приблизно 600 запитань.

Риболовлєв станом на 2018 рік посідає 18-те місце у списку найбагатших росіян за версією Forbes. Його статки оцінюють у $6,8 млрд. У вересні 2011 року агентство Reuters повідомило, що Риболовлєв увійшов до переліку акціонерів Bank of Cyprus – найбільшого банку Кіпру. Цього самого року він купив контрольний пакет акцій футбольного клубу "Монако" і переїхав у князівство, писала "Газета.ру". За даними The Guardian, 2012 року Риболовлєв набув кіпрського громадянства.

6 листопада 2018 року мільярдера затримали і взяли під варту в Монако, у його особняку і за іншими адресами відбулися обшуки. Французьке видання Le Monde повідомило, що Риболовлєва підозрюють у корупції та "торгівлі впливом".

7 листопада суд висунув йому обвинувачення, але генеральний прокурор князівства Сільві Петі-Лекле не стала розголошувати його суть. Того самого дня бізнесмена відпустили за умови судового контролю. 10 листопада Риболовлєв прилетів до Москви.

Справу про корупцію, у якій фігурує Риболовлєв, Генпрокуратура князівства розслідує з вересня 2017 року. ЗМІ писали, що влада Монако нібито попросила мільярдера "дистанціюватися" від князівства через скандал за участю арт-дилера зі Швейцарії Іва Був'є і міністра юстиції Монако Філіпа Нарміно. Останній пішов у відставку 15 вересня 2017 року через підозри, що він може вплинути на перебіг судового розгляду між Риболовлєвим і Був'є про завищення цін на твори мистецтва, які купував росіянин.

Окрім Риболовлєва, обвинувачення висунуто Крістіні й Антуану Нарміно – дружині і синові Філіпа Нарміно. Четвертий обвинувачуваний – адвокат Риболовлєва Тетяна Бершеда. За даними "Новой газеты", вона є громадянкою України і Швейцарії.

Також у справі проходить кілька судових високопосадовців князівства у відставці.