Аеропорт Гонконгу відновив роботу після акцій протесту, але змінить розклад

Через сидячий страйк 12 серпня в аеропорту Гонконгу скасовано понад 300 рейсів
Фото: ЕРА

Після відновлення роботи заблокованого протестувальниками Міжнародного аеропорту Гонконгу розклад рейсів змінять, тому пасажирів просять уточнювати інформацію про польоти.

Міжнародний аеропорт Гонконгу ("Чхеклапкок"), який напередодні заблокували демонстранти, 13 серпня відновив роботу, повідомляє сайт аеропорту.

"Міжнародний аеропорт Гонконгу здійснить перенесення розкладу рейсів сьогодні (13 серпня). Нагадуємо пасажирам, щоб вони звертали увагу на останню інформацію про рейси", – указано в повідомленні.

Як пише газета South China Morning Post, 12 серпня через протест в одному з найзавантаженіших аеропортів Азії скасовано понад 300 рейсів.

Глава адміністрації Гонконгу Керрі Лем заявила після початку сидячого страйку, що протестувальники "штовхають місто у прірву" і намагаються зруйнувати верховенство права, зазначає South China Morning Post.

За її словами, для відновлення роботи "серйозно пораненого" Гонконгу знадобиться багато часу.

Тисячі демонстрантів, які протестують проти дій адміністрації Гонконгу, 12 серпня зайняли зали прильоту і вильоту, улаштувавши сидячу акцію протесту. Мітингувальники звинувачують поліцію в застосуванні насильства проти учасників вуличних маніфестацій 11 серпня.

Мітинги в Гонконзі тривають із червня. Їхні учасники вимагають відставки прем'єр-міністерки Гонконгу Керрі Лем.

9 червня сотні тисяч протестувальників уперше вийшли на вулиці Гонконгу проти проєкту закону, який дозволить екстрадувати людей за запитом влади Китаю. Поліція застосувала проти протестувальників гумові кулі, газ і кийки.

Уряд Гонконгу на невизначений строк припинив розгляд поправок до закону про екстрадицію в Китай на тлі масових протестів.

Прем'єр-міністерка особисто попросила вибачення в активістів через суперечності в законопроєкті та пообіцяла, що його автоматично знімуть із порядку денного в липні 2020 року.