Активістів Pussy Riot, які вже відбули покарання за акцію на фіналі ЧС 2018, хочуть удруге заарештувати

Правоохоронці привезли активістів Pussy Riot до Хамовнічеського суду Москви

Фото: Петр Верзилов / Twitter

Правоохоронці склали протоколи про непокору поліції під час повторного затримання на учасників Pussy Riot Вероніку Нікульшину, Ольгу Курачову й Ольгу Пахтусову, які в поліцейській формі вибігли на поле під час ЧС 2018.

Чотирьох учасниць Pussy Riot, які відбували 15 діб арешту за акцію "Міліціонер вступає у гру" на фіналі чемпіонату світу з футболу, знову хочуть заарештувати як мінімум на 10 діб. Про це у Twitter повідомив один з учасників акції Петро Верзілов.

Він зазначив, що їх привезли до Хамовнічеського суду Москви.

"Зараз буде найзахопливіший суд на землі – нас хочуть заарештувати ще мінімум на 10 діб за організацію мітингу на футбольному полі під час фіналу чемпіонату світу за ст. 20.2. Нас обвинувачують у тому, що ми не повідомили мерію Москви про те, що будемо вибігати на поле!" – написав він.

Крім того, адвокат Микола Васильєв повідомив "Медиазоне", що на Пахтусову, Курачову і Нікульшину правоохоронці склали протоколи про непокору поліцейським (ст. 19.3 Кодексу про адміністративні правопорушення).

На 52-й хвилині фіналу чемпіонату світу з футболу 2018 року, який відбувся 15 липня, учасники Pussy Riot Нікульшина, Курачова, Пахтусова і Верзілов у поліцейській формі вибігли на поле в межах акції "Міліціонер вступає у гру".

Вони заявили, що вимагають звільнення політв'язнів, припинення кримінальних справ за репости і незаконних арештів на мітингах.

Хамовнічеський суд Москви засудив членів Pussy Riot до 15 діб арешту і трирічної заборони на відвідування спортивних заходів.

30 липня на виході зі спецприймальників після відбуття покарання активістів затримали повторно.