Американська футболістка обвинуватила екс-главу ФІФА Блаттера у сексуальних домаганнях

Блаттер обіймав пост глави ФІФА з 1998-го до 2015 року
Фото: EPA

За словами американської футболістки Гоуп Соло, екс-глава ФІФА Йозеф Блаттер під час вручення "Золотого м'яча"  2013 року "схопив її за дупу" перед виходом на сцену.

Колишній воротар жіночої збірної США з футболу Гоуп Соло заявила про сексуальні домагання з боку колишнього глави ФІФА Йозефа Блаттера. Про це вона розповіла в інтерв'ю португальській газеті Expresso.

За словами Соло, це сталося під час вручення "Золотого м'яча ФІФА" 2013 року. Вона оголошувала переможницю в одній із номінацій. Блаттер, як стверджує спортсменка, "схопив її за дупу" перед виходом на сцену.

Як розповіла Соло The Guardian, вона була шокована тим, що сталося. За словами футболістки, їй довелося "швидко взяти себе в руки", щоб вручити нагороду.

Представник Блаттера назвав обвинувачення "безглуздими". За його словами, екс-глава ФІФА їх повністю відкидає.

Соло була воротарем американської жіночої збірної з футболу з 2000-го до 2016 року. На її рахунку дві золоті медалі Олімпіад 2008-го і 2012 років, а також перемога на чемпіонаті світу 2015 року.

Блаттер обіймав пост глави ФІФА з 1998-го до 2015 року. Він оголосив про своє звільнення з посади після корупційного скандалу в організації.