Американські сенатори хочуть обмежити права Росії в Інтерполі – ЗМІ

Сенатори вважають, що РФ зловживала своїм правом в Інтерполі – ЗМІ
Фото: EPA

За даними джерела ТАСС у Конгресі США, у законопроекті республіканця Ліндсі Грема і демократа Роберта Менендеса, який внесли в Сенат 2 серпня, пропонують тимчасово заборонити Росії використовувати систему Інтерполу для оголошення в розшук будь-яких осіб.

Законопроект американських сенаторів про новий пакет санкцій щодо Росії передбачає обмеження прав Москви в Інтерполі. Про це 3 серпня ТАСС повідомило з посиланням на текст документа, який агентство нібито одержало від джерела в Конгресі.

За його інформацією, автори ініціативи – республіканець Ліндсі Грем і демократ Роберт Менендес – пропонують тимчасово заборонити Росії використовувати механізм "червоних повідомлень" в Інтерполі (оголошення осіб у міжнародний розшук).

Згідно з висновками сенаторів, РФ зловживала таким правом, щоб допитувати і переслідувати політичних опонентів, ідеться в матеріалі.

Також Грем і Менендес уважають, що особам, оголошеним у розшук Інтерполом за запитом РФ, не повинні відмовляти у в'їзді у США чи політичному притулку.

Наразі законопроект на розгляді у профільному комітеті Сенату. Положень про обмежувальні заходи проти РФ в Інтерполі під час презентації документа не оголошували.

2 серпня Грем і Менендес запропонували розширити санкції проти політичних діячів Росії та великих бізнесменів, а також увести їх щодо операцій із російським держборгом, імпорту російського урану, інвестицій в енергетичну та нафтову галузі РФ.

Сенатори пояснили, що нині чинні санкції не можуть запобігти втручанню Росії у проміжні вибори в Конгрес США, заплановані на 6 листопада 2018 року.