Американця, який в'їхав вантажівкою в натовп під час протестів у Шарлотсвіллі, засудили до довічного ув'язнення

Винесено вирок у справі про загибель учасниці демонстрації у Шарлотсвіллі
Фото: ЕРА

Алекс Філдс під час сутичок у Шарлотсвіллі влітку 2017 року на смерть збив жінку, понад 20 людей дістали травми. Федеральний суд виніс йому вирок – довічне ув'язнення.

28 червня федеральний суд у Шарлотсвіллі (штат Вірджинія, США) виніс вирок  довічне ув'язнення – 22-річному Алексу Філдсу, який улітку 2017 року в'їхав вантажівкою у групу людей, котрі протестували проти проведення націоналістичного маршу. Про це повідомляє Associated Press.

Вирок винесено за скоєння злочину на ґрунті ненависті. Філдс у заключному слові визнав провину і попросив вибачення у постраждалих.

Адвокати просили пом'якшити вирок, апелюючи до ментального захворювання, діагностованого у їхнього клієнта.

12 серпня 2017 року Філдс в'їхав на автомобілі в учасників мітингу проти проведення маршу націоналістів, який проводили у Шарлотсвіллі. Постраждало понад 20 осіб, учасниця акції Гізер Геєр дістала смертельні травми. Інцидент призвів до ескалації насильства в місті і введення надзвичайного стану.

Судовий процес розпочали 29 листопада 2018 року. За даними обвинувачення, незадовго до інциденту Філдс розмістив у соцмережах зображення машини, яка врізається в натовп. Мотивом злочину прокурори вважали злість Філдса, котрий не приховував, що є прибічником праворадикальних сил і теорії переважання білої раси, на учасників антинаціоналістичного руху.

7 грудня 2018 року присяжні визнали Філдса винним у вбивстві першого ступеня і ще вісьмох злочинах, зокрема умисному завданні поранень за обтяжливих обставин і спробі уникнути правосуддя.