Ассанж заявив, що влада Еквадору має намір видати його США

Ассанж із 2012 року живе на території посольства Еквадору
Фото: ЕРА

За словами засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, влада Еквадору прагне позбавити його права притулку і для цього створила нові правила його перебування в посольстві країни у Великобританії.

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж заявив, що влада Еквадору більше не має наміру переховувати його у своєму посольстві у Великобританії. Про це він сказав 29 жовтня під час відеоконференції в межах судового процесу в Кіто (Еквадор), ініційованого його адвокатами проти Еквадору, повідомляє Reuters.

За словами засновника WikiLeaks, влада Еквадору хоче видати його США. Він підкреслив, що про це свідчать нові правила його перебування в посольстві, які запровадило південноамериканське диппредставництво.

Ассанж із 2012 року живе на території посольства Еквадору в Лондоні. Прокуратура Швеції домагалася його екстрадиції за підозрою у зґвалтуванні двох жінок у 2010 році. Ассанж свою провину заперечував і побоювався, що після видавання шведській владі Стокгольм екстрадує його до США, де його можуть притягнути до відповідальності за публікацію таємних дипломатичних і військових документів на порталі WikiLeaks.

17 жовтня стало відомо, що співробітники посольства Еквадору в Лондоні склали список правил для Ассанжа.

20 жовтня засновник WikiLeaks подав до суду на уряд Еквадору за порушення своїх прав і свобод.