Автор розслідування про "секретні в'язниці" ФСБ звільнився через цей матеріал РБК

Журналіст іде із РБК через статтю про ФСБ
Фото: ЕРА

Медіа-холдинг РБК не опублікував жодного із шести варіантів статті про "секретні в'язниці" ФСБ, повідомив автор матеріалу Ілля Рождественський.

Журналіст російського медіа-холдингу РБК Ілля Рождественський написав заяву про звільнення після відмови редакторів публікувати підготовлений ним матеріал про "секретні в'язниці" ФСБ. Про це він повідомив у Facebook.

"Цей текст не вийшов у РБК. Як виявилося, усі варіанти матеріалу, а їх було шість штук обсягом від 12 до 20 із гаком тисяч знаків, – це "не формат" і "спроба виправдати підозрюваних у тероризмі". "Ми віримо в те, що підозрюваних у тероризмі потрібно було на Mercedes привезти в білу камеру і поїти Courvoisier (марка коньяку. – "ГОРДОН")? Або що?" – ідеться у коментарі редактора до одного з абзаців", – написав Рождественський.

За його словами, єдиним можливим варіантом "публікації у РБК із цієї теми була визнана новинна замітка обсягом приблизно 6 тисяч знаків".

"Через це до 4 серпня я у відпустці, а 4-го числа – мій останній робочий день у РБК", – повідомив журналіст.

Він подякував виданню Republic, яке опублікувало текст про в'язниці ФСБ на своєму сайті.

У статті Рождественського на сайті Republic ідеться про існування "секретної в'язниці" ФСБ імовірно на південному заході Московської області. Там підозрюваних у тероризмі нібито катують за допомогою електрики, води та газу.

У червні 2017 року стало відомо, що російський мільярдер Михайло Прохоров продав медіа-холдинг РБК власнику групи "Евросевернефть" Григорію Березкіну.