Байден випереджає Трампа на 15 пунктів – соцопитування

За підсумками соцопитувань, Байден є фаворитом
Фото: ЕРА

Серед потенційних виборців, які взяли участь в опитуванні ABC News і The Washington Post, за демократа Джо Байдена готові віддати голос 54%, за республіканця Дональда Трампа – 44%. У вибірці зареєстрованих виборців перевага Байдена становить 15 відсоткових пунктів.

Якби вибори президента США відбулися сьогодні, представник Демократичної партії Джо Байден набрав би 54% голосів, чинний глава держави республіканець Дональд Трамп – 39%. Про це свідчать середні результати опитування, проведеного на замовлення телеканала ABC News і видання The Washington Post.

Серед зареєстрованих виборців за Байдена – 55%, за Трампа – 40%. Наприкінці березня був мінімальний розрив: 49% – 47%.

У вибірці потенційних виборців Байдена підтримує 54%, Трампа – 44%.

На збільшення переваги демократа вплинула, зокрема, політика Білого дому щодо протидії коронавірусу, дійшли висновку соціологи.

Опитування проводили методом телефонного інтерв'ю 1215 липня, у ньому взяло участь 1006 респондентів. Похибка середніх результатів – не більша ніж 3,5%.

Вибори президента США відбудуться в листопаді 2020 року. Основна боротьба за Білий дім традиційно точиться між кандидатами від двох найбільших політичних сил Штатів: Демократичної та Республіканської партій.