Біля Солсбері через вплив невідомої речовини госпіталізували двох осіб

Постраждалі перебувають у лікарні Солсбері
Фото: EPA

Британська поліція повідомила, що 30 червня чоловіка і жінку віком приблизно 40 років виявили непритомними в Еймсбері, розташованому за 14 км від Солсбері, де в березні був замах на екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

У британському Еймсбері, розташованому неподалік Солсбері, госпіталізовано двох осіб через можливий вплив невідомої речовини. Про це 4 липня у Twitter повідомила поліція графства Вілтшир.

Правоохоронці зазначили, що ввечері 30 червня чоловіка і жінку віком приблизно 40 років виявили непритомними в будівлі на Магглтон-роуд у Еймсбері.

Спочатку підозрювали, що пара отруїлася героїном або кокаїном, але тепер проводять додаткові експертизи.

Стан постраждалих критичний. Вони перебувають у лікарні Солсбері. Низку місць у двох містах, які відвідували чоловік і жінка, оточили правоохоронці.

Місто Еймсбері розташоване приблизно за 14 км від Солсбері, де в березні був замах на 66-річного екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію. Зараз їх виписали з лікарні, але лікування триває.

Слідство з'ясувало, що Скрипалів намагалися вбити за допомогою розробленого в Росії нервово-паралітичного агента "Новачок". РФ цю інформацію заперечує.

22 квітня The Mirror писала, що поліція підозрює у замаху на Скрипалів 54-річного агента ФСБ із позивним Гордон. Детективи припускали, що він був одним із шести осіб, причетних до інциденту.

2 липня The Sun повідомила, що розслідування зосереджене на щонайменше "двох головних особах, які становлять інтерес". Вони нібито відбули з Британії до РФ протягом доби після замаху.