Болтон заявив, що США підтримають Brexit без угоди, якщо таким буде рішення британського уряду

Болтон заявив, що США готові оперативно працювати над торговельною угодою зі Сполученим Королівством
Фото: EPA

За словами радника глави американської держави з нацбезпеки Джона Болтона, президент США Дональд Трамп хоче бачити "успішний" вихід Великобританії з ЄС до 31 жовтня.

США "з ентузіазмом" підтримають вихід Великобританії з Євросоюзу без угоди, якщо таким буде рішення британського уряду. Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон під час візиту до Лондона 12 серпня, пише Reuters.

За словами Болтона, президент США Дональд Трамп хоче бачити "успішний" вихід Великобританії з ЄС до 31 жовтня, і Вашингтон готовий оперативно працювати над торговельною угодою з Лондоном.

Рішення про вихід із ЄС Британія ухвалила під час референдуму в червні 2016 року. Тоді 51,9% британців проголосували за вихід зі спільноти. Дату виходу було заплановано на 29 березня 2019 року.

У листопаді 2018 року Євросоюз і Великобританія узгодили на рівні переговірників 26-сторінкову декларацію про майбутні відносини. Однак документа так і не було ратифіковано, оскільки в січні британський парламент не підтримав урядового проєкту угоди щодо Brexit. У березні 2019 року Палата громад повторно не схвалила проєкту угоди.

20 березня експрем'єрка Тереза Мей передала у ЄС прохання про відтермінування виходу. На саміті 10 квітня лідери країн Євросоюзу затвердили відстрочення Brexit до 31 жовтня 2019 року.

27 липня новий прем'єр країни Борис Джонсон заявив, що Великобританія вийде з Євросоюзу за умови відмови від механізму, покликаного запобігти поверненню жорсткого кордону між Ірландією та Північною Ірландією – "ірландського бекстопу".