"Будь ласка, поверніться". Трамп звернувся до мігрантів, колона яких рухається до США через Мексику

Трамп попередив, що на мігрантів чекають американські військові
Фото: ЕРА

Із "караваном мігрантів", який рухається до кордонів США через Мексику, змішуються "багато бандитів і деякі дуже погані люди", заявив американський президент Дональд Трамп.

Президент США Дональд Трамп 29 жовтня у Twitter закликав повернутися колону мігрантів, яка прямує через Мексику до південних кордонів Сполучених Штатів.

"Багато бандитів і деякі дуже погані люди змішуються з караваном, який прямує до нашого південного кордону. Будь ласка, поверніться, вас не буде допущено у Сполучені Штати, якщо ви не пройдете легального процесу. Це вторгнення в нашу країну, і на вас чекають наші військові", – написав він.

Тисячі людей ідуть караваном із Гондурасу до кордонів США через злидні та насильство в Гондурасі. Більшість мігрантів потрапила в Мексику в обхід пунктів пропуску.

Держсекретар США Майк Помпео запевнив 21 жовтня, що мігрантам не вдасться потрапити у Штати. У США вважають, що Мексика репатріює порушників міграційного законодавства, а випадки подавання клопотань про надання притулку буде розглянуто в межах закону.

26 жовтня Пентагон повідомив про скерування до кордону з Мексикою додаткових військ.

Військові посилять місію міністерства внутрішньої безпеки, митної та прикордонної служб уздовж південно-західного кордону США. Вони будуть надавати цивільній владі інженерну (спорудження тимчасових бар'єрів, загороджень) та авіаційну підтримку.

ООН нарахувала в "каравані мігрантів" 7,2 тис. осіб.