CNN: Це сумний день, коли президент США заохочує насильство щодо журналістів

У CNN зазначили, що Трамп поводиться як неповнолітній, що значно "нижче за гідність його посади"
Фото: EPA

У CNN заявили, що будуть продовжувати виконувати свою роботу, і порадили президентові США Дональду Трампу почати робити свою.

CNN відповів на публікацію президентом США Дональдом Трампом змонтованого відеоролика, на якому він лупцює людину з головою, закритою логотипом телеканала.

У заяві ЗМІ йдеться про те, що "це сумний день, коли президент США заохочує насильство щодо журналістів".

CNN звинуватив у брехні заступника прес-секретаря Білого дому Сару Сандерс, яка під час брифінгу 29 червня заявила, що Трамп "у жодній формі чи вигляді не сприяє насильству й не заохочує його".

У заяві телеканала зазначено, що замість того щоб готуватися до поїздки за кордон і першої зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, працювати над ситуацією, що склалася з Північною Кореєю та законопроектом про охорону здоров'я, президент поводиться як неповнолітній, що значно "нижче за гідність його посади".

У CNN заявили, що будуть продовжувати виконувати свою роботу, і порадили президентові почати робити свою.

2 липня Трамп опублікував у Twitter відео, на якому він "лупцює" людину, замість голови у якої логотип телеканала CNN. Ролика президент ніяк не прокоментував, але супроводив його хештегами #FraudNewsCNN (шахрайські новини CNN) і #FNN.

Сьогодні Трамп заявив, що подумує про те, щоб називати новини CNN не фейковими, а шахрайськими. Він додав, що й надалі використовуватиме соціальні медіа.

24 червня сайт BuzzFeed повідомив, що CNN уводить суворі обмеження на поширення матеріалів, що стосуються Росії. У розпорядженні видання є відповідний лист керівництва CNN своїм співробітникам.

Таке рішення було ухвалено після того, як із сайта CNN довелося видалити матеріал про нібито розслідування сенатським комітетом із розвідки зв'язків американського фінансиста, члена перехідної команди президента США Дональда Трампа Ентоні Скарамуччі з Російським фондом прямих інвестицій. У ньому з посиланням на одне неназване джерело йшлося про те, що керівник фонду Кирило Дмитрієв зустрічався із Скарамуччі за чотири дні до інавгурації.

Статтю було опубліковано 22 червня, наступного дня її видалили, але вона збереглася в кеші. На сайті CNN з'явилося повідомлення, що матеріал не відповідав редакційним стандартам телеканала, тому його було знято.

Після публікації статті про зв'язок радника Трампа з російським фондом три журналісти CNN пішли у відставку.

27 червня Трамп відреагував на нову політику телекомпанії CNN щодо Росії та звільнення у зв'язку з цим трьох журналістів, заявивши, що "CNN очікують серйозні зміни в менеджменті тепер, коли їх зловили на проштовхуванні фальшивих історій із російської теми".