Данія вирішила пом'якшити частину введених через коронавірус обмежень

Фредеріксен сказала, що рішення про відкриття дитсадків і початкових шкіл дасть змогу батькам повернутися до роботи
Фото: EPA

Із 15 квітня в Данії відновлять роботу дитячі садки й початкові школи, повідомила прем'єр-міністерка країни Метте Фредеріксен.

Данія вирішила почати пом'якшення обмежувальних заходів, запроваджених для стримування поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

Як повідомляє місцеве видання The Post, про це увечері 6 квітня на пресконференції розповіла прем'єр-міністерка країни Метте Фредеріксен.

Із 15 квітня у країні відновлять роботу дитячі садки й початкові школи. Таке рішення ухвалили у зв'язку зі стабілізацією ситуації з розповсюдженням вірусу, зазначила вона.

Фредеріксен сказала, що відкриття дитсадків і шкіл дасть змогу батькам повернутися до роботи, пише The Local.

"Я розумію, що будуть і батьки, і вчителі, стурбовані [можливим] зараженням. Ось чому діти й дорослі мають якомога більше часу проводити на вулиці. Між дітьми має бути більша відстань, коли вони всередині. Має бути чистота", – цитує видання прем'єрку.

Учні середньої та старшої школи зможуть повернутися до школи не раніше ніж 10 травня, сказала прем'єрка.

Як мінімум до цієї дати Данія збереже прикордонний контроль, у країні буде закрито торгові центри, кінотеатри, музеї, фітнес-центри та інші громадські заклади, а також діятиме заборона на збори групами кількістю понад 10 осіб. Усі великі заходи скасовано до серпня.

За офіційними даними станом на 7 квітня, у Данії підтверджено зараження коронавірусом 4978 осіб, із них 203 померли.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 1,36 млн, із них понад 291 тис. одужало, 75 973 померли.