Демократи розкритикували Трампа за зустріч із Кім Чен Ином

Лідери двох країн зустрілися 30 червня
Фото: ЕРА

Представники Демократичної партії США назвали зустріч президента Дональда Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином рекламним трюком і висловили думку, що американський президент "витратив важливий символічний крок даремно".

Члени Демократичної партії США, які мають намір стати кандидатами від партії на президентських виборах у 2020 році, розкритикували президента Дональда Трампа за його зустріч із лідером КНДР Кім Чен Ином. Про це повідомляє Reuters.

На думку демократів, така зустріч не мала сенсу.

Агентство зазначає, що ініціативу Трампа похвалив папа римський Франциск, проте критики американського президента назвали її рекламним трюком. На їхню думку, він "витратив важливий символічний крок даремно", тому що прогресу в питанні денуклеаризації з боку влади Північної Кореї не було.

"Наш президент не повинен витрачати американський вплив на фотосесії та обмінюватися дружніми листами з безжальним диктатором", – написала у своєму Twitter сенаторка й кандидатка в президенти Елізабет Воррен.

Прессекретар колишнього віцепрезидента і кандидата у президенти Джо Байдена сказав, що Трамп "розпещує" диктаторів на шкоду національній безпеці США.

За словами міністра житлового будівництва США при президенті Бараці Обамі і також кандидата у президенти Хуліана Кастро, Трамп тільки підняв авторитет диктатора Кім Чен Ина, тричі зустрічаючись із ним.

30 червня Трамп і лідер КНДР провели зустріч у Пханмунджомі – селі в демілітаризованій зоні на кордоні КНДР і Південної Кореї. Трамп перетнув демаркаційну лінію і ступив на землю КНДР. Він став першим американським президентом, який побував у Північній Кореї. Після цього лідери двох країн перейшли на територію Південної Кореї для переговорів. Сторони домовилися створити групу переговірників від двох країн, які будуть уповноважені займатися питаннями денуклеаризації.