Депутат в Ірані заявив про 50 загиблих від коронавірусу, МОЗ відповіло, що померлих тільки 12

Епіцентр вірусу в Ірані – провінція Кум
Фото: ЕРА

В Ірані коронавірус убив уже 50 осіб, заявив депутат іранського парламенту Ахмад Аміріабаді Фарахані. Він каже, що уряд Ірану не дозволяє поширювати новини про коронавірус, щоб люди не зазнавали стресу. За офіційними даними, зараз у країні коронавірусом заражені 64 людини, 12 осіб померли.

Депутат іранського парламенту з міста Кум Ахмад Аміріабаді Фарахані розкритикував дії уряду з боротьби з коронавірусом у країні. Про це повідомило агентство ILNA 23 лютого.

За його словами, у місті Кум, де було зареєстровано перші летальні випадки через коронавірусну інфекцію, тільки протягом останньої ночі померло сім осіб, загальна кількість загиблих сягає 50. Серед інфікованих – двоє дітей. Водночас у лікарів не вистачає захисних костюмів, а в деяких аптеках немає масок.

Депутат висловив думку, що уряд Ірану не дозволяє поширювати новини про коронавірус, щоб люди не зазнавали стресу.

Сьогодні в парламенті країни відбулося засідання, на якому виступили з доповіддю представники міністерства охорони здоров'я і медичної освіти Ірану, пише агентство Mehr.

За даними чиновників, наразі у країні коронавірусом заражені 64 людини, 12 осіб померли. Двоє інфікованих у столиці країни Тегерані прибули з провінції Кум.

Про перші дві жертви захворювання в Ірані стало відомо 19 лютого. Вони померли того ж дня, коли в них виявили коронавірус.

Наприкінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань із населенням 11 млн людей уперше підтвердили новий тип коронавірусу SARS-CoV-2, який спричиняє атипову пневмонію (спочатку вірус дістав назву 2019-nCoV). 30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

До початку доби 24 лютого жертвами коронавірусу в Китаї стали 2592 людини, інфіковано 77 150 жителів. За межами Китаю, за даними ВООЗ на 23 лютого, зафіксовано 1769 випадків захворювання у 28 країнах, 17 осіб загинули.

На території України захворілих немає. Коронавірус діагностували у двох українців на борту круїзного судна Diamond Princess, яке стоїть на карантині біля берегів Японії.