Держдеп США наказав покинути Ірак американським держслужбовцям, окрім співробітників екстрених служб

У посольстві США попередили, що мають обмежені можливості щодо надання допомоги американським громадянам в Іраку
Фото: ЕРА

У посольстві США в Багдаді та консульстві в Ербілі тимчасово зупинили надання звичайних візових послуг.

Державний департамент США розпорядився вивести з Іраку частину американських дипломатів, повідомило 15 травня американське посольство в Багдаді.

Країну мають покинути співробітники посольства в Багдаді та консульства в Ербілі, чиї обов'язки не пов'язані з надзвичайними службами.

"Надання звичайних візових послуг в обох представництвах буде тимчасово зупинено", – повідомили в посольстві.

В уряді США попередили, що мають обмежені можливості з надання екстреної допомоги громадянам США в Іраку. Про причини виведення держслужбовців не повідомляють.

8 травня 2018 року президент США Дональд Трамп оголосив, що його країна виходить зі Спільного всеосяжного плану дій щодо Ірану, уважаючи його "катастрофічним". За словами Трампа, Тегеран обманював світову спільноту, приховуючи продовження досліджень у сфері ядерної зброї.

6 серпня Трамп підписав указ, який відновлює санкції проти Ірану, що діяли до підписання ядерної угоди, зокрема обмежувальні заходи проти покупців іранської нафти.

8 квітня 2019 року Сполучені Штати визнали іранський Корпус вартових ісламської революції міжнародною терористичною організацією і повністю заборонили імпорт нафти з Ірану.

28 квітня Тегеран пригрозив повністю заблокувати постачання нафти з Перської затоки через Ормузьку протоку в разі посилення санкцій США. Через протоку транспортують нафту з Ірану, Іраку, Кувейту та інших країн Перської затоки.

12 травня Іранські військові пригрозили вдарити по силах США в Перській затоці.

15 травня Іран зупинив низку зобов'язань щодо ядерної угоди.