Держдеп США закликав РФ установити замовників убивства Політковської

Політковську вбили в під'їзді її будинку в Москві 7 жовтня 2006 року
Фото: EPA

Прес-секретар Державного департаменту США Гізер Ноєрт у річницю вбивства журналістки Анни Політковської заявила, що в Росії зберігається "атмосфера залякування".

Держдепартамент США закликав владу Росії знайти й покарати замовників убивства журналістки Анни Політковської. Про це у своєму Twitter повідомила прес-секретар відомства Гізер Ноєрт.

"Нерозкрите вбивство пані Політковської, яка мала подвійне американсько-російське громадянство, а також інших журналістів у Росії та погрози на адресу репортерів, які надають розголосу нещодавнім випадкам беззаконня в Чечні, тільки погіршили атмосферу залякування вільної преси",– заявила вона.

Політковську вбили в під'їзді її будинку в Москві 7 жовтня 2006 року.

Оглядач "Новой газеты" здобула популярність як автор критичних матеріалів про російську владу й про ситуацію в Чечні – насамперед про порушення прав людини в республіці.

У справі про вбивство до довічного ув'язнення було засуджено Сергія Хаджікурбанова і Лом-Алі Гайтукаєва, який помер у колонії у червні 2017 року з невідомих причин. До різних термінів позбавлення волі засуджено ще трьох – Рустама, Ібрагіма й Джабраїла Махмудових.

Замовника не знайдено.