Держдума РФ у другому читанні підтримала підвищення пенсійного віку

Із 450 російських депутатів документ підтримало 326, проти виступило 59

Фото: EPA

Депутати Держдуми одноголосно підтримали всі поправки до законопроекту про підвищення пенсійного віку, запропоновані президентом РФ Володимиром Путіним.

26 вересня Держдума РФ ухвалила в другому читанні законопроект про пенсійну реформу, що передбачає підвищення пенсійного віку. 

Як повідомляють на сайті Держдуми, за ухвалення законопроекту проголосувало 326 депутатів, 59 виступили проти, один утримався. Усі поправки до законопроекту, запропоновані президентом РФ Володимиром Путіним, парламентарії підтримали одноголосно, уточнила прес-служба російського парламенту.

"Ми у цьому питанні з вами знайшли консенсус, і всі підтримали поправки президента", – заявив за підсумками голосування голова Держдуми В'ячеслав Володін.

Згідно з документом, вік виходу на пенсію у РФ підвищать на п'ять років: до 65 для чоловіків і 60 років для жінок.

Третє, завершальне, читання законопроекту в Держдумі призначено на 27 вересня, пише "Интерфакс".

У першому читанні Держдума проголосувала за законопроект про пенсійну реформу 19 липня.

Опитування дослідницького холдингу "Ромир", яке провели наприкінці травня – на початку червня, засвідчило, що 92% росіян не схвалюють реформи. Через це рекордна кількість громадян РФ визнала, що готова до вуличних протестів, а рейтинг Путіна впав до п'ятирічного мінімуму, повідомляв фонд "Общественное мнение".

1 липня приблизно в 40 містах Росії відбулися мітинги проти підвищення пенсійного віку, на які прийшли тисячі людей.

9 вересня у Росії провели акції проти пенсійної реформи, які анонсував опозиційний політик Олексій Навальний. У 59 містах влада відмовилися їх погоджувати, у 12 – погодила. Поліція активно затримувала і била мітингувальників. Під час акцій затримали понад 1000 осіб.