Додон заявив, що вирішив поки що не підписувати указу про розпуск парламенту згідно з рішенням Конституційного суду

Додон повідомив, що 10 червня почне консультації з парламентськими фракціями
Фото: presedinte.md

Президент Молдови Ігор Додон уважає, що в країні є сили, які зацікавлені в дестабілізації ситуації, яка вже "безпрецедентно складна і напружена".

Президент Молдови Ігор Додон не має наміру розпускати парламент попри рішення Конституційного суду країни. Про це він повідомив 8 червня у Facebook, розповідаючи про свою зустріч із главами дипломатичних місій США, РФ і Євросоюзу.

"Поінформував дипломатів про те, що як президент країни вирішив не підписувати сьогодні указу про розпуск парламенту, а в понеділок – розпочати процедуру консультацій із парламентськими фракціями відповідно до Конституції Республіки Молдова", – написав Додон.

Він назвав ситуацію в Молдові "безпрецедентно складною і напруженою".

Додон упевнений, що є сили, "які прагнуть дестабілізації ситуації" в Молдові.

24 лютого в Молдові відбулися парламентські вибори. Явка становила 49,22%. У багатомандатному окрузі Партія соціалістів здобула 31,15%, проєвропейський блок Acum – 26,84%, керівна Демократична партія – 23,62%, партія "Шор", чиєю ідеологією є боротьба за права нацменшин, – 8,32%.

8 червня Конституційний суд Молдови вирішив, що парламент країни слід розпустити через те, що він протягом 90 днів не зміг сформувати уряд. Згідно із законодавством Молдови, президент має негайно розпустити законодавчий орган країни і призначити дострокові вибори.