Джонсон повідомив, що Великобританія має намір передати більше нелетальної військової допомоги Україні

Джонсон: Ми одна з країн, яка бореться за запобігання будь-якому послабленню санкцій проти Росії
Фото: ЕРА

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що його країна бореться за запобігання будь-якому послабленню санкцій проти Росії.

Великобританія має намір боротися за збереження санкцій проти Російської Федерації і планує збільшити обсяги нелетальної військової допомоги Україні. Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон під час спільної з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом прес-конференції в Лондоні, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми... одна з країн, які важко борються за запобігання будь-якому послабленню санкцій проти Росії за те, що вони, росіяни, зробили в Криму та східній Україні", – зазначив Джонсон.

Він додав, що Великобританія має намір спрямувати більше нелетальної військової допомоги Україні. Зокрема, Лондон планує постачати до України транспортні засоби, а також обладнання для українських Військово-морських сил.

Крім того, Джонсон підкреслив, що Великобританія підтримує реформи, які проводить Україна.

"Ви маєте дуже чітку підтримку міжнародної спільноти у вашій програмі реформ і, звичайно, можете покластися на Великобританію, ми будемо з вами пліч-о-пліч, на тривалу перспективу", – розповів він.

У 2015 році збройні сили Великобританії як гуманітарну допомогу передали українській армії обладнання на суму $1,3 млн.

У березні 2016 року державний міністр з питань збройних сил Великобританії Пенні Мордонт заявила, що її країна подвоїть допомогу Міністерству оборони України.

Фінансові зобов'язання Великобританії в межах допомоги Україні у 2017–2018 роках становлять 40 млн фунтів стерлінгів, заявила посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф у липні 2017 року.