Джуліані заявив, що керівному режиму Ірану настане швидкий кінець

Джуліані нагадав про акції протесту в Ірані
Фото: ЕРА

Адвокат президента США Дональда Трампа і колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані у Парижі виступив перед членами Національної ради опору Ірану, яка об'єднує опозиційні сили, що діють у вигнанні за межами Ісламської республіки.

Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані висловив думку, що керівному режиму Ірану настане швидкий кінець. Про це він повідомив під час конференції Національної ради опору Ірану, пише Reuters.

Джуліані нагадав про акції протесту в Ірані у зв'язку з валютною кризою, яка почалася після оголошення Трампа про вихід із ядерної угоди 2015 року, і зазначив, що можна "реально спостерігати кінець режиму в Ірані".

Він зазначив, що цьому також сприятимуть посилювальні санкції США.

Представниця організації Маріам Раджаві в коментарі журналістам сказала, що падіння режиму в Ірані очевидне, як ніколи. "Колеса змін почали повертатися", – додала вона.

Національна рада опору Ірану базується в Парижі й об'єднує опозиційні сили Ірану, які діють у вигнанні за межами країни.

8 травня 2018 року президент США Дональд Трамп оголосив, що його країна виходить зі Спільного всеосяжного плану дій щодо Ірану, вважаючи його "катастрофічним". За його словами, Тегеран обманював світову спільноту, приховуючи продовження досліджень у сфері ядерної зброї.

Іранський президент Хасан Рухані зазначив, що радий виходу США з ядерної угоди. Він назвав Вашингтон "проблемним партнером" і поінформував, що продовжить роботу за угодою з Францією, Великобританією, Німеччиною, Китаєм і Росією. Також Рухані попередив, що Тегеран може відновити збагачення урану в промислових масштабах.

Рішення Трампа підтримали Ізраїль і Саудівська Аравія, але засудили лідери Європейського союзу, генсек ООН Антоніу Гутерріш та міністерство іноземних справ РФ.

28 червня президент країни Хасан Рухані заявив, що іранці мають бути єдиними, щоб "поставити Америку на коліна".