Ейдман: Вибори в Москві продемонстрували активізацію опозиційної меншини на тлі пасивності більшості

Ейдман: Звичайно, режим унаслідок виборів не піде. Долю його вирішить вулична боротьба
Фото: Игорь Эйдман / Facebook

Муніципальні вибори в Москві продемонстрували небезпечну для влади тенденцію, уважає російський соціолог і політолог Ігор Ейдман.

Долю Росії вирішить вулична боротьба, у якій за непротивлення пасивної більшості все вирішує активна меншість. Про це написав російський політолог і соціолог Ігор Ейдман на своїй сторінці у Facebook.

"Муніципальні вибори в Москві продемонстрували активізацію опозиційної меншини на тлі пасивності слухняної більшості. Це дуже небезпечна для влади тенденція. Звичайно, режим унаслідок виборів не піде. Долю його вирішить вулична боротьба. А в ній за непротивлення пасивної більшості все вирішує активна меншість", – розповів він.

Російська "Новая газета" пише, що 10 вересня на муніципальних виборах у Москві перемогло 266 незалежних кандидатів, яких підтримав штаб екс-депутата Держдуми Дмитра Гудкова, партія "Яблоко" і ПАРНАС.

Загалом на виборах у Москві 10 вересня обрали 1502 муніципальних депутатів. За даними голови Мосміськвиборчкому Віктора Горбунова, переважно перемагають кандидати від "Единой России". Підсумкова явка виборців становила приблизно 15%.