Ексглава Nissan утік із Японії з допомогою колишнього бійця сил спеціального призначення армії США – ЗМІ

Гон зараз у Лівані
Фото: ЕРА

На борту приватного літака, на якому колишній глава Nissan Карлос Гон утік до Туреччини, перебував Майкл Тейлор – колишній "зелений берет", який у 2009 році допоміг повернути з полону талібів в Афганістані репортера видання New York Times Девіда Роді, пише The Wall Street Journal.

Утекти з Японії колишньому главі Nissan Карлосу Гону, імовірно, допоміг ексбоєць сил спеціального призначення армії США. Про це 3 січня повідомило видання The Wall Street Journal із посиланням на свої джерела.

На борту приватного літака, на якому Гон прибув до Туреччини, перебувало два пасажири: американці Майкл Тейлор і Джордж Заєк. За даними видання, Тейлор є колишнім "зеленим беретом" (за кольором головного убору бійців спецпризначення), він у 2009 році допоміг повернути з полону талібів в Афганістані репортера видання New York Times Девіда Роді.

Тейлор деякий час відбував покарання у в'язниці у справі про шахрайство з контрактами Пентагону.

Другий пасажир літака, Заєк, працював співробітником служби безпеки в компаніях, пов'язаних із Тейлором, пише видання.

28 грудня приватний літак Bombardier Global Express вилетів із Дубая в Осаку. На борту літака було два великі чорні контейнери, в одному з них було просвердлено дірки.

За даними ліванського телеканала MTV, для втечі з Японії Гон використовував футляр із-під музичного інструмента, а літак, на якому ексглава автомобільної компанії покинув Токіо, полетів до Туреччини, після чого прибув до Лівану.

У Туреччині заарештували сімох осіб, які можуть бути причетними до втечі Гона з Японії.

64-річний Гон і 62-річний представницький директор компанії Nissan Грег Келлі є фігурантами справи про порушення закону про фінансові інструменти, їх підозрюють у спотворенні даних звіту про свої цінні папери.

Встановлено також факт використання Гоном активів компанії для особистої вигоди.

22 листопада 2018 року рада директорів Nissan проголосувала за звільнення Гона з посади президента і генерального директора компанії Nissan Motor Co.

У грудні прокуратура Токіо висунула Гону обвинувачення у порушенні фінансового законодавства країни. За даними слідства, той протягом п'яти років декларував тільки половину з отриманих ним від Nissan майже 10 млрд єн (приблизно €78 млн).