Ердоган заявив про готовність покинути посаду президента Туреччини, якщо підтвердять обвинувачення у його причетності до офшорів

Ердоган зажадав від Киличдароглу доказів його причетності до офшорної компанії
Фото: EPA

Лідер опозиційної Народно-республіканської партії Туреччини Кемаль Киличдароглу заявив, що турецький президент Реджеп Ердоган і його сім'я інвестували кілька мільйонів доларів в офшорну компанію. Ердоган зажадав від Киличдароглу доказів.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив про готовність піти у відставку, якщо підтвердять обвинувачення у причетності до офшорів на його адресу. Про це він сказав під час заходу, присвяченого Міжнародному дню боротьби з насильством проти жінок, 26 листопада, повідомляє турецький канал NTV.

Обвинувачення на адресу Ердогана висунув лідер опозиційної Народно-республіканської партії Кемаль Киличдароглу.

Президент Туреччини заявив, що Киличдароглу поширює брехню про нього і його сім'ю, "не наводячи жодних аргументів". Ердоган закликав опозиціонера довести, що у нього є рахунки в іноземних банках або "забиратися з політики", а в разі доведення "піде з політики" Ердоган.

Киличдароглу обвинуватив Ердогана та його сім'ю в інвестуванні кількох мільйонів доларів в офшорну компанію. Адвокати турецького президента звернулися до суду з позовом проти Киличдароглу, зажадавши компенсації.

Ердоган із 2003-го до 2014 року обіймав пост прем'єра Туреччини, а в 2014 році його було обрано президентом.