Facebook видалив приблизно 100 пов'язаних із РФ акаунтів, які поширювали дезінформацію про Україну

У Facebook заявили, що вилучені фальшиві облікові записи використовували для управління сторінками і групами
Фото: ЕРА

У Facebook повідомили, що видалили 62 особисті акаунти, 25 груп і 10 публічних сторінок, на кожну з яких було підписано не менше ніж 34 тис. користувачів.

Соціальна мережа Facebook видалила 97 пов'язаних із Росією облікових записів, причетних до скоординованого надання фейкових новин у Facebook та Instagram, повідомили 6 травня у блозі компанії.

"Ми видалили 97 облікових записів Facebook, сторінок і груп, причетних до скоординованої недостовірної поведінки, як частину мережі, що виходить із Росії та зосереджена в Україні", – поінформували в компанії.

У Facebook зауважили, що особи, які стоять за цією діяльністю, використовували фальшиві облікові записи для управління сторінками і групами.

"Ці групи публікували новини на такі теми, як воєнний конфлікт на сході України, російська політика, політичні новини у Європі, політика в Україні та громадянська війна в Сирії", – ідеться в повідомленні.

Зокрема, Facebook видалив 62 особисті акаунти, 10 публічних сторінок і 25 груп. На кожну сторінку було підписано не менше ніж 34 тис. користувачів. Соцмережа також видалила 21 акаунт, який вів схожу діяльність проти Австрії, країн Балтії, Німеччини, Іспанії та Великобританії.

18 жовтня 2018 року Facebook створив спеціальний відділ для боротьби із втручанням у вибори, який відстежує підозрілі акаунти під час виборчих кампаній по всьому світу.