Генерал США повідомив, що пошуки лідера ІДІЛ аль-Багдаді тривають: Не впевнений, що він нам потрібен живим

Про знищення аль-Багдаді в червні повідомляло міноборони РФ
Фото: EPA

Командувач сил антитерористичної коаліції в Сирії та Іраку, американський генерал Стівен Таунсенд заявив, що місцеперебування лідера угруповання "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді йому невідоме.

Американські військові продовжують пошуки лідера угруповання "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді. Про це 1 вересня заявив командувач сил антитерористичної коаліції в Сирії та Іраку, генерал США Стівен Таунсенд, повідомляє "Русская служба BBC".

"Ми шукаємо його день у день. Не думаю, що він мертвий", – сказав він, додавши, що "гадки не має", де переховується лідер угруповання.

За словами Таунсенда, "останнім опорним пунктом ІДІЛ буде долина Євфрату".

"Коли ми знайдемо його, я думаю, ми для початку спробуємо його просто вбити. Не впевнений, що він нам потрібен живим", – зізнався генерал.

Аль-Багдаді очолив бойовиків ІДІЛ у червні 2014 року.

16 червня 2017 року міністерство оборони Росії заявило про знищення аль-Багдаді за допомогою авіаудару. Міністерство оборони США не підтвердило ліквідації лідера терористів.

Експерти з ісламістських терористичних угруповань уважають, що у разі, якщо загибель аль-Багдаді буде підтверджено, його місце, найімовірніше, займе один із військових офіцерів епохи президента Іраку Саддама Хусейна.

У липні джерело Al-Quds Al-Arabi повідомило, що ватажок терористів, імовірно, живий і перебуває в Сирії.