Генконсульство України в Мілані поновить роботу, зупинену через коронавірус

У Генконсульстві попросили відвідувачів дотримуватися всіх рекомендації щодо запобігання подальшому поширенню коронавірусу
Фото: EPA

Як повідомили в генеральному консульстві України в Мілані, громадян, які були записані на 25-те, 27-ме і 28 лютого, прийматимуть в індивідуальному порядку окремо від загального запису.

Генеральне консульство України в Мілані (Італія) з 2 березня поновлює загальний прийом громадян за попереднім записом. Про це 28 лютого повідомила пресслужба Генконсульства у Facebook.

"Громадяни, які були записані на 25-те, 27-ме і 28 лютого, будуть прийматися в індивідуальному порядку окремо від загального запису. Працівники консульства зателефонують або відправлять електронне повідомлення кожному з вас та узгодять день та час прийому! Повторно записуватися вам не потрібно!" – ідеться в повідомленні.

У Генконсульстві попросили відвідувачів дотримуватися всіх рекомендації щодо запобігання подальшому поширенню коронавірусу, а саме: у приміщенні консульства не створювати натовпу, дотримуватися необхідної дистанції під час спілкування з відвідувачами та працівниками консульства, активно користуватися дезінфікувальними засобами для рук, за можливості – медичними масками і гумовими рукавичками.

Із 25 лютого Генконсульство в Мілані перестало приймати громадян та видавати документи у зв'язку зі спалахом коронавірусу в Італії, повідомляли у Facebook консульства.

Наприкінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань (провінція Хубей) із населенням 11 млн осіб уперше підтвердили новий тип коронавірусу SARS-CoV-2, що спричиняє атипову пневмонію (спочатку вірус дістав назву 2019-nCoV).

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. 24 лютого в організації припустили, що вірус може спричинити пандемію.

Станом на початок доби 29 лютого в Китаї від коронавірусної інфекції померло вже 2835 осіб, зареєстрували 79 251 підтверджений випадок коронавірусу, 39 002 людини вилікувалися, і їх виписали. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, за межами Китаю зареєстрували 4691 випадок захворювання у 51 країні. 67 осіб померли, тільки за останню добу жертвами коронавірусу стало 10 осіб.

На території України хворих немає. Коронавірус діагностовано у чотирьох українців на борту круїзного лайнера Diamond Princess, який стоїть біля берегів Японії. Одну з них вже виписали з лікарні. Крім того, заразилася вірусом українка, яка працює в Італії.

В Італії зафіксовано найбільшу кількість заражених коронавірусом поза Китаєм – 474 людини станом на 27 лютого, 12 осіб померли.

Основний осередок зараження в Італії – місті Кодоньйо (Ломбардія), в якому проживає приблизно 15 тис. осіб. Припускають, що вірус у цей регіон завіз 38-річний чоловік, якого влада називає "пацієнт №1".