Генпрокуратура РФ почала перевірку програми "Пока все дома" після скандалу із сиротами

Програму "Пока все дома" Кізяков веде з 1992 року
Фото: Тимур Кизяков / Facebook

Генеральна прокуратура РФ перевірить інформацію про можливі порушення під час зйомок передачі "Пока все дома" з дитячих будинків.

Генеральна прокуратура РФ почала перевірку інформації про порушення, можливо, допущені під час зйомок програми "Пока все дома" на "Первом канале". Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Особливу увагу буде приділено цільовому використанню 110 млн руб., виділених, за даними ЗМІ, міністерством освіти і науки РФ на виробництво роликів "відеопаспортів" про дітей-сиріт", – ідеться в повідомленні.

У прокуратурі заявили, що в разі виявлення порушень буде "негайно вжито заходів прокурорського реагування".

Ведучий програми "Пока все дома" Тимур Кізяков у коментарі РБК заявив, що поки не чув про перевірку. Він назвав дії Генеральної прокуратури "спробою завадити" роботі команди програми.

"Ми вже протягом 10 років готові до будь-яких перевірок, адже ми вже протягом 10 років займаємося передачею. Чому виник такий інтерес – краще запитати в тих, хто його інсценував. Це реакція на жорстку позицію щодо питання всиновлення та спроба перешкодити нашій роботі. Я читав матеріали про нас, але посилання ведуть на недостовірні джерела і ніде немає жодного офіційного коментаря, а коментувати чутки, і тим більше їм вірити, не хочеться", – підкреслив Кізяков.

15 серпня стало відомо, що ведучого "Пока все дома" Кізякова звільнили з "Первого канала".

16 серпня він сам заявив, що його команда припиняє співпрацю з "Первым каналом" через неприйнятність методів керівництва.

Відмова "Первого канала" від "Пока все дома" видання "Комсомольская правда" пов'язує зі скандалом навколо ведучих. Їх запідозрили в додатковому фінансуванні зйомок "відеопаспортів" дітей із дитячих будинків для показу в рубриці "У вас будет ребенок".

У грудні 2016 року кореспондент ТАСС Тетяна Виноградова написала у Facebook, що один "відеопаспорт" обходиться державі в 100 тис. руб. (приблизно 43 тис. грн), а загальний тендер на рік – 10 млн руб. (4,3 млн грн).

Програму "Пока все дома" Кізяков веде з 1992 року.