Голова ВООЗ заявив про початок "нової та небезпечної фази" пандемії коронавірусу

За словами Гебреєсуса, люди втомилися від карантину
Фото: EPA

Гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що люди втомилися дотримуватися карантинних вимог, тоді як коронавірус все ще швидко поширюється.

Пандемія коронавірусної інфекції вступила в нову небезпечну фазу. Про це на брифінгу 19 червня заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус. Відео його виступу опубліковано у Twitter ВООЗ.

"Світ вступив у нову небезпечну фазу [пандемії коронавірусу]. Зрозуміло, що багатьом людям набридло сидіти вдома. Уряди, очевидно, прагнуть зняти обмеження і перезапустити економіку. Але вірус усе ще швидко поширюється, він усе ще смертоносний, і більшість людей схильна до ризику зараження", – сказав голова ВООЗ.

Він, зокрема, заявив, що 18 червня зафіксували рекордний приріст нових пацієнтів із початку епідемії – понад 150 тис. упродовж доби.

Гебреєсус закликав "усі країни й усіх людей виявляти максимальну пильність". "Продовжуйте дотримуватися дистанції, залишайтеся вдома, якщо відчуваєте нездужання. Продовжуйте прикривати ніс і рот, коли кашляєте. Носіть маску, коли це доречно, і продовжуйте мити руки", – заявив він.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, станом на 19 червня у світі заразилося понад 8,55 млн осіб, 4,2 млн із них уже одужали, понад 457 тис. померло.