Група конгресменів США звернулася до ФБР із проханням допитати Іванку Трамп щодо зв'язків її чоловіка із РФ

Конгресмени США занепокоєні, що Іванка Трамп, можливо, "брала участь в обмані"
Фото: EPA

Заступаючи на посаду радника Білого дому, донька президента США Іванка Трамп заповнювала форму, у якій повинна була зазначити, чи мала вона або хтось із членів її сім'ї контакти з іноземними урядами протягом останніх семи років.

У США група із 22 конгресменів від Демократичної партії звернулася до Федерального бюро розслідувань із проханням з'ясувати, чи знала донька президента США і радник Білого дому Іванка Трамп про зустрічі свого чоловіка Джареда Кушнера з російськими політиками. Про це йдеться в листі конгресменів.

Заступаючи на посаду радника Білого дому, Трамп заповнювала форму, у якій повинна була зазначити, чи мала вона або хтось із членів її сім'ї контакти з іноземними урядами протягом останніх семи років. Умисне незазначення таких даних загрожує тюремним ув'язненням на строк до п'яти років.

Конгресмени занепокоєні через те, що Іванка Трамп, можливо, "брала участь у такому обмані".

26 травня газета The Washington Post, посилаючись на звіти американської розвідки, написала, що Кушнер наприкінці 2016 року обговорював із послом Росії у США Сергієм Кисляком можливості використання захищеного каналу дипломатичного зв'язку.

Телеканал NBC News повідомив, посилаючись на джерела, що ФБР почало перевірку Кушнера у справі про можливі зв'язки оточення американського лідера з Росією.

Fox News уточнював, що ініціатива створення секретного каналу зв'язку, імовірно, належала не Кушнеру, а росіянам.