Іванку Трамп із чоловіком запросили відвідати Китай до візиту президента США – Bloomberg

Іванка Трамп і Джаред Кушнер входять до складу команди радників глави Білого дому
Фото: EPA

Поїздка дочки президента США Іванки Трамп та її чоловіка Джареда Кушнера до Китаю може бути присвячена підготовці візиту Дональда Трампа, зазначає агентство Bloomberg із посиланням на посадових осіб США та Китаю.

Дочку президента США Іванку Трамп і її чоловіка Джареда Кушнера, який є старшим радником глави держави, запросили відвідати Китай до ймовірного візиту до КНР Дональда Трампа. Про це повідомило агентство Bloomberg із посиланням на посадових осіб США та Китаю.

Зазначають, що поїздка Іванки Трамп може бути присвячена підготовці візиту президента США до Китаю. Хто саме запросив дочку президента, агентство не уточнює.

За даними видання, 18 червня Іванка з чоловіком провела приватну зустріч у Вашингтоні з новим американським послом у КНР Террі Бренстедом, який раніше сприяв зміцненню відносин двох держав.

Бренстед планує вилетіти зі США 23 червня і після короткої зупинки на Гаваях прибути до Пекіна наступного тижня.

До цього Іванка Трамп відвідувала 28 січня посольство КНР у Вашингтоні з нагоди святкування Нового року за місячним календарем. Дочка Іванки – Арабелла Кушнер – заспівала пісню китайською мовою для голови КНР Сі Цзіньпіна під час його візиту до США на початку квітня.

Іванка Трамп, як і її чоловік, обіймає посаду помічника американського лідера. До інавгурації батька вона випускала власні колекції ювелірних прикрас, взуття та аксесуарів. Вона активно допомагала Трампу вести виборчу кампанію, зокрема беручи участь в агітаційних мітингах та публічних виступах.

Разом із синами президента Еріком і Дональдом-молодшим Іванка обіймала посаду одного з трьох віце-президентів компанії Trump Organization, яка спеціалізується на будівництві.

Після інавгурації глави держави його донька заявила про своє рішення піти у відставку з посади в сімейній компанії.