Грузинська опозиція оголосила про початок безстрокових акцій протесту

Опозиція має намір притягти відповідальних "до тотальної фальсифікації голосування" на виборах президента країни, заявив Вашадзе
Фото: Gregory Vashadze / გრიგოლ ვაშაძე / Facebook

Опозиційні сили Грузії вимагають від керівництва країни провести дострокові парламентські вибори і повністю замінити виборчу адміністрацію.

Із 18 грудня у Грузії починаються постійні акції протесту. Про це 17 грудня повідомив лідер об'єднаної опозиції "Сила в єдності", колишній кандидат у президенти Грузії Грігол Вашадзе, повідомляє "Эхо Кавказа".

За його словами, акції будуть мирними і не порушать закону. Деталі про майбутні акції він пообіцяв оприлюднити в день їх початку.

Політик заявив, що вимоги об'єднаної опозиції до влади залишаються незмінними.

"Вимагаємо в найкоротші терміни провести дострокові парламентські вибори, повністю замінити виборчу адміністрацію, провести вибори за пропорційними списками", – сказав він.

Також опозиція має намір притягти відповідальних "до тотальної фальсифікації голосування" на виборах президента країни, заявив Вашадзе.

Вашадзе пробився у другий тур президентських виборів у Грузії, у якому програв провладному кандидату Саломе Зурабішвілі.

На початку грудня Вашадзе заявив, що ніколи не визнає результатів виборів. За його словами, "ці вибори не відповідали жодним західним стандартам", а розрив майже у 20% – "намальований".