Губернатор Техасу оцінив збитки від урагану "Гарві" в $180 млрд

Збитки від "Гарві" перевищили збиток, який принесли США урагани "Катріна" 2005 року та "Сенді" 2012 року
Фото: ЕРА

"Гарві", який налетів на Техас 25 серпня, уже назвали найпотужнішим і найдорожчим ураганом, який бачили у штаті за останні 50 років.

Губернатор штату Техас Грег Ебботт оцінив збитки від урагану "Гарві" в розмірі від $150 млрд до $180 млрд. Про це повідомляє Reuters.

"Гарві", який налетів на Техас 25 серпня, називають найпотужнішим ураганом, який бачили у штаті упродовж останніх 50 років. Він став причиною смерті 47 людей, приблизно мільйон людей були змушені залишити свої домівки, приблизно 200 тис. будинків пошкоджено.

Ебботт підкреслив, що збитки від "Гарві" перевищили збитки, яких завдали США урагани "Катріна" 2005 року та "Сенді" 2012 року.

"Гарві" налетів на Техас увечері 25 серпня. За даними метеорологів, це найпотужніший шторм у США за останні 10 років. Унаслідок урагану загинуло 47 осіб, постраждало приблизно 6,8 млн. За підрахунками місцевої влади, на ліквідацію наслідків стихії може знадобитися більше ніж $125 млрд.

29 серпня під час відвідування постраждалих регіонів президент США Дональд Трамп заявив, що "ніщо не обходилося країні так дорого".

30 серпня шторм досяг Луїзіани.

31 серпня прес-секретар Трампа заявила, що президент США пожертвує $1 млн з особистих коштів на відновлювальні роботи після буревію "Гарві".

2 вересня Трамп зробив запит до Конгресу США щодо надання майже $8 млрд на ліквідацію наслідків стихії.