Хакери вкрали сценарій нового сезону "Гри престолів"

HBO не повідомляє, який саме контент із "Гри престолів" у них украдено
Скріншот: GameofThrones / YouTube

Група хакерів повідомила, що дістала доступ до 1,5 терабайта інформації телекомпанії НВО, якій належать права на серіал "Гра престолів". Телеканал крадіжку інформації підтвердив.

Група хакерів украла сценарій серії сьомого сезону "Гра престолів", яка ще не вийшла, й інші матеріали, правовласником яких є американська телекомпанія HBO. Про це повідомляє видання Entertainment Weekly.

У телекомпанії вже підтвердили крадіжку матеріалу.

"Ми негайно почали розслідування інциденту і працюємо з правоохоронними та зовнішніми компаніями з кібербезпеки", – ідеться в заяві телеканала.

Хакери повідомили, що дістали доступ до 1,5 терабайта інформації, частину якої вже оприлюднено в інтернеті. Вони закликали користувачів інтернету активно завантажувати і поширювати вкрадену ними інформацію.

"Привіт всьому людству. Відбувається найбільший витік інформації за весь час існування кіберпростору", – ідеться в повідомленні хакерів.

Видання пише, що поки жоден епізод "Гри престолів" у мережу не просочився. HBO не коментує, який саме контент у них украдено.

"Гра престолів" телеканала HBO є одним із найдорожчих і найпопулярніших серіалів сучасності. Його трансляція почалася у 2011 році. В основу ліг цикл романів у жанрі фентезі американського письменника Джорджа Мартіна "Пісня льоду і полум'я".

Прем'єра нового сезону "Гри престолів" відбулася 16 липня. Першу серію на HBO подивилися 16,1 млн глядачів, що стало рекордним показником для кабельного телеканала, зазначає The Hollywood Reporter.