Хакери зламали акаунти Гейтса, Маска, Безоса і Apple, закликаючи переказувати їм біткоіни

Хакери заробили приблизно $100 тис. завдяки злому акаунтів Twitter
Фото: depositphotos.com

Хакери через зламані акаунти глави SpaceX Ілона Маска, глави Microsoft Білла Гейтса, власника Amazon Джеффа Безоса та інших іменитих особистостей надіслали серію твітів із пропозицією переказати криптовалюту на конкретний біткоін-гаманець. Зловмисники запевняли, що так користувачі отримають удвічі більше грошей.

Хакери 15 липня зламали облікові записи у Twitter великих громадських діячів і корпорацій, включно з колишнім віцепрезидентом США Джо Байденом, експрезидентом Бараком Обамою, главою SpaceX Ілоном Маском, главою Microsoft Біллом Гейтсом, власником Amazon Джеффом Безосом і Apple. Про це повідомляє The Guardian.

Зламані акаунти надіслали серію твітів із пропозицією класичного шахрайства з біткоінами: фоловерам сказали, що якщо вони перекажуть криптовалюту на конкретний біткоін-гаманець, вони отримають удвічі більше грошей.

Повідомлення містили адресу гаманця біткоінів, баланс якого швидко збільшувався до більше ніж 11 BTC (понад $100 тис.). Твіти з такими повідомленнями неодноразово вилучали і повторно публікували деякі з облікових записів протягом дня.

У компанії підтвердили, що хакери використали соціальну інженерію до співробітників Twitter, яка дала їм змогу дістати доступ до внутрішніх систем та інструментів. У Twitter заявили, що вивчають, яку іншу шкідливу діяльність зловмисники могли вчинити або яку інформацію вони могли отримати на додаток до використання зламаних облікових записів для надсилання твітів.

Зламані акаунти Twitter були заблокованими приблизно годину, поки співробітники компанії вирішували проблеми з безпекою. Через інцидент ціна акцій Twitter упала більше ніж на 3% після закриття торгів, зазначає The Guardian.

Професор інформатики в Університеті Вандербільта Дуглас Шмідт повідомив журналістам, що, імовірно, злом став можливим через те, що компанія перейшла на віддалену роботу під час пандемії коронавірусу.