Ілон Маск назвав Комісію із цінних паперів США "комісією зі збагачення спекулянтів"

Маск покине посаду голови ради директорів Tesla, але залишиться генеральним директором компанії
Фото: ЕРА

Федеральний суддя в Нью-Йорку висунув вимогу до глави Tesla Ілона Маска і Комісії із цінних паперів США обґрунтувати доцільність досягнутої ними досудової угоди, згідно з якою Маск покине пост голови ради директорів компанії. Після цього акції Tesla впали, а бізнесмен заявив, що комісія виконує "неймовірну роботу" для спекулянтів.

Засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск 4 жовтня зіронізував у Twitter над Комісією із цінних паперів і бірж США (Shortseller Enrichment Commission – SEC), у підсумку розслідування якої він повинен покинути пост голови ради директорів Tesla.

"Просто хочу сказати, що комісія зі збагачення спекулянтів [Shortseller Enrichment Commission – SEC] виконує неймовірну роботу. І зміна назви так у яблучко!" – написав Маск.

Заява Маска з'явилася через кілька годин після того, як федеральний суддя в Нью-Йорку став вимагати від глави Tesla і SEC спільно обґрунтувати доцільність досягнутої ними недавно досудової угоди, зазначає CNBC.

Суть угоди полягала в тому, що Маск протягом 45 днів покине посаду голови ради директорів Tesla, але залишиться генеральним директором компанії. Бізнесмен і Tesla заплатять по $20 млн, які розподілять між інвесторами, чиї інтереси постраждали після заяв Маска.

Акції Tesla після угоди знизилися на 5,4%, повідомляє CNBC.

У серпні акціонери Tesla подала позов у Федеральний окружний суд Північного округу Каліфорнії щодо Маска через його повідомлення у Twitter про плани викупити з біржі акції компанії. Комісія із цінних паперів і бірж США почала перевірку цієї заяви.

Бізнесмен називав необґрунтованими обвинувачення в шахрайстві з боку комісії.