Іванішвілі припустив, що може балотуватися на президентських виборах у Грузії

Іванішвілі у квітні повернувся в політику
Фото: EPA

У короткому списку можливих кандидатів на висунення у президенти Грузії від керівної "Грузинської мрії", крім лідера політсили і колишнього прем'єра Бідзіни Іванішвілі, міністр юстиції Тея Цулукіані, є міністр охорони здоров'я Давид Сергієнко, міністр у справах біженців Созаре Субарі та дипломат Зураб Абашидзе.

Голова партії "Грузинська мрія – демократична Грузія", екс-прем'єр Грузії Бідзіна Іванішвілі заявив, що його політсила розглядає кілька кандидатур на висунення у президенти. Про це 24 липня він сказав у ефірі місцевого "Первого канала".

Політик визнав, що перебуває в короткому списку "Грузинської мрії" разом із міністром юстиції Теєю Цулукіані, міністром охорони здоров'я Давидом Сергієнком, міністром у справах біженців Созаре Субарі та дипломатом Зурабом Абашидзе.

"У нас багато гідних кандидатів, які дійсно зможуть перемогти в першому ж турі. Для швидкого, демократичного розвитку країни буде краще, щоб ми підтримали гідного, незалежного кандидата, якщо такого не буде, не підтримувати нікого і нехай опозиція ділить цей інститут", – наголосив Іванішвілі.

За його словами, "було б цікавим, аби "Грузинська мрія" не називала свого кандидата".

"Сьогодні, починаючи з голови районної адміністрації до прем'єра, уся влада належить "Грузинській мрії". У нас конституційна більшість у парламенті, це трохи дико звучить у Європі. Європі подобається багатопартійність. На жаль, бідна економіка, такий бідний і наш політичний істеблішмент. Нехай ні в кого не буде ілюзій, що має правити "Грузинська мрія" і цей процес має продовжуватися так", – пояснив він.

Бізнесмен очолював уряд Грузії із жовтня 2012 року до листопада 2013-го. Після того як кандидат "Грузинської мрії" Георгій Маргвелашвілі виграв президентські вибори, Іванішвілі пішов із політики, заявивши, що його основне завдання виконано.

У квітні 2018 року Іванішвілі повернувся в політику. Вибори президента Грузії мають відбутися в жовтні.