"Я частина опору всередині адміністрації Трампа". The New York Times опублікувала анонімний лист чиновника Білого дому

Анонімний чиновник заявив про опір усередині адміністрації Трампа
Фото: ЕРА

В адміністрації президента США Дональда Трампа обговорюють можливість його імпічменту, але не хочуть конституційної кризи, говорить неназваний високопосадовець у листі, опублікованому газетою The New York Times.

Видання The New York Times 5 вересня опублікувало анонімний лист, автор якого називає себе провідним чиновником в адміністрації президента США Дональда Трампа й учасником прихованого опору йому.

Представник Білого дому заявив, що він є "частиною опору всередині адміністрації Трампа".

Автор зазначає, що нинішній глава держави стикається з такими викликами, яких не було у жодного президента США. Він підкреслив, що річ навіть не в розслідуванні спецпрокурора Роберта Мюллера, який вивчає можливі зв'язки оточення Трампа з РФ; і не в тому, що Республіканська партія, представником якої є глава Білого дому, може втратити більшість у Конгресі США.

Чиновник вважає, що найбільша проблема для президента, яку той не зовсім розуміє, що багато високопосадовців його адміністрації старанно працює, щоб перешкоджати "його найгіршим рішенням".

Автор листа наголосив, що вони не є "опором лівих". "Опозиціонери" хочуть, щоб нинішня адміністрація досягла успіху, але основним їхнім обов'язком залишається протистояння діяльності президента, яка загрожує "здоров'ю республіки".

За словами чиновника, корінь проблеми – аморальність Трампа, який є далеким від ідеалів консерваторів, використовуючи їх у власних інтересах, і дозволяє собі висловлювати антидемократичні ідеї. Зокрема, ідеться про нападки на пресу.

Анонімний член адміністрації звинуватив президента в імпульсивності та нерозсудливості, зауважуючи, що він може змінювати рішення щохвилини.

Чиновник нагадав, що Трамп "публічно і конфіденційно" висловлює свої симпатії автократам і диктаторам, таким як президент РФ Володимир Путін і північнокорейський лідер Кім Чен Ин. Водночас адміністрація глави Білого дому посилено працює над тим, щоб такі країни, як Росія, було покарано.

Він додав, що в адміністрації обговорюють можливість імпічменту президента, але не хочуть конституційної кризи, яка може статися внаслідок цього.

Трамп уже відреагував на опублікований у NYT лист. У своєму Twitter він засумнівався в існуванні "високопосадовця адміністрації". Президент додав, що якщо такий чиновник існує, то газета повинна видати його владі "з огляду на інтереси національної безпеки".