Радник Трампа зізнався, що вкрав із його столу документ, а той навіть не помітив – журналіст

Книга про Трампа вийде 11 вересня
Фото: ЕРА

У книзі журналіста Боба Вудворда "Трамп. Страх у Білому домі" розказано, як радник глави Білого дому Гері Кон не дав Дональду Трампу підписати документ про вихід із торгової угоди з Південною Кореєю.

Колишній економічний радник президента США Дональда Трампа Гері Кон забрав зі столу президента документ про вихід із торгової угоди з Південною Кореєю, який той збирався підписати. Про це розповідає журналіст Боб Вудворд у своїй книзі "Трамп. Страх у Білому домі", яка вийде у світ 11 вересня.

Фрагменти книги наводить на своєму сайті CNN.

Кон зізнався своєму помічникові, що вкрав документ, щоб захистити інтереси США. Під загрозу могло бути поставлено програму раннього виявлення запуску північнокорейських ракет.

За його словами, президент навіть не помітив зникнення паперів.

У повідомленні не зазначено, коли стався інцидент. У вересні 2017 року ЗМІ повідомляли, що Трамп доручав своїм радникам підготувати вихід США з угоди про вільну торгівлю з Південною Кореєю, яку він вважав невигідною.

У уривках із книги Вудворда, які наводили американські видання, також ішлося, що глава Білого дому вимагав фізичного усунення президента Сирії Башара Асада і з'ясовував у силовиків можливість превентивного удару по КНДР.

У Білому домі заявили, що книга складається зі "сфабрикованих історій".