"Я сиджу вдома". Прем'єр-міністр Італії видав указ про боротьбу з коронавірусом

Конте закликав громадян країни відмовитися від своїх щоденних звичок, щоб зберегти здоров'я
Фото: ЕРА

В Італії для боротьби з поширенням коронавірусу від сьогодні заборонено будь-які зібрання, школи зачинено до квітня, скасовано спортивні заходи, повідомив прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте 9 березня підписав указ, що містить нові заходи щодо стримування поширення коронавірусної інфекції на території країни. Текст документа оприлюднено на сайті уряду країни.

По всій Італії тепер заборонено будь-які форми зібрань людей у громадських місцях або місцях, відкритих для публіки.

У своєму зверненні до нації, оприлюдненому виданням Corriere della Sera, Конте закликав громадян країни відмовитися від своїх щоденних звичок, щоб зберегти здоров'я. Він пояснив, що вже не залишилося часу протистояти коронавірусу, пора вживати рішучих заходів. "Я б охарактеризував ухвалений указ як "Я сиджу вдома", – підкреслив прем'єр-міністр.

Школи по всій країні буде зачинено до 3 квітня, ресторани й бари працюватимуть до 18.00. Крім чемпіонату Італії з футболу, скасують усі інші спортивні заходи. Люди мають тримати дистанцію і бути одне від одного на відстані не менше ніж метр.

Рекомендовано обмежити походи по магазинах, ринках, ярмарках, щоб уникнути скупчення людей. Водночас громадський транспорт і далі працюватиме за звичайним розкладом, щоб дозволити людям ходити на роботу, додав Конте.

Італія лідирує у Європі за поширенням COVID-19, яку спричиняє коронавірус нового типу. Зараження виявлено у 7985 людей, 463 померли.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 почався у грудні 2019 року в китайському Ухані.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу SARS-CoV-2, який спричиняє хворобу COVID-19, медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. 24 лютого у ВООЗ не відкинули, що вірус може призвести до пандемії, а 9 березня назвали її цілком реальною.

Станом на початок доби 10 березня від початку спалаху нового коронавірусу в Китаї захворіло 80 754 людини, 3136 померли, 59 897 одужали. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, станом на 9 березня за межами Китаю коронавірусною інфекцією заразилося 28 673 людини у 104 країнах. Смертельних випадків 686. 202 з них протягом останньої доби.