Японія продовжила надзвичайний стан до 31 травня, але з можливістю перегляду

Абе: Я прекрасно усвідомлюю свою відповідальність
Фото: ЕРА

Режим надзвичайного стану на всій території Японії діє із 16 квітня. Прем'єр-міністр країни Сіндзо Абе заявив, що зниження темпів зростання захворюваності на COVID-19 недостатнє для скасування карантину.

Режим надзвичайного стану в усіх префектурах Японії діятиме як мінімум до 31 травня. Про це 4 травня заявив прем'єр-міністр Сіндзо Абе на брифінгу, який транслювали на його сторінці у Facebook.

У семи префектурах режим НС діяв із 7 квітня, 16 квітня влада поширила його на всю територію країни. Термін дії карантину закінчувався 6 травня.

Абе сказав, що в уряду немає іншого виходу, окрім як продовжити надзвичайні заходи, оскільки сектор охорони здоров'я залишається під тиском. "На жаль, мені довелося продовжити режим надзвичайного стану на один місяць. Я прекрасно усвідомлюю свою відповідальність", – підкреслив він.

Кількість випадків зараження коронавірусом знижується, але цільових рівнів зниження поки не досягло, зазначив прем'єр. За його словами, людям варто не виїжджати зі своїх префектур і максимально скоротити контакти.

"Я не кажу, що виходити з дому – це погано, але треба уникати замкнутих просторів", – підкреслив Абе.

Він припустив, що наступного тижня уряд перегляне умови карантину. Також буде розроблено план початку навчального року (в Японії діти йдуть у школу у квітні).

Як зазначає Mainichi, обмежувальні заходи в Японії значно м'якіші ніж в інших країнах. Людям не забороняли відвідувати магазини, гуляти і займатися спортом. Проте необхідність ізоляції призвела до зниження ділової активності.

У Японії підтверджено приблизно 14,9 тис. випадків інфікування коронавірусом, померло 478 осіб.