Від коронавірусу помер четвертий пасажир круїзного лайнера Diamond Princess

Лайнер Diamond Princess два тижні провів на карантині біля берегів Японії
Фото: EPA

80-річний громадянин Японії, який заразився коронавірусом SARS-CoV-2 на борту круїзного лайнера Diamond Princess, помер 25 лютого.

25 лютого помер ще один пасажир круїзного лайнера Diamond Princess, у якого виявили коронавірус SARS-CoV-2. Про це повідомляє японська газета Mainichi Shimbun.

Померлий – 80-річний громадянин Японії.

На території Японії коронавірус підтвердили у 851 людини, інформує телеканал NHK. Більшість інфікованих – 691 людина пасажири й екіпаж Diamond Princess.

Загалом на борту лайнера, який провів два тижні на карантині в порту Йокогама, було 3,7 тис. осіб із 56 країн світу. З них 2,7 тис. осіб – пасажири, решта – екіпаж судна.

25 українців, які були на борту Diamond Princess, є членами екіпажу. Двох із них госпіталізували з коронавірусом, вони, як і раніше, перебувають у лікарні.

Українці – члени екіпажу Diamond Princess – відмовилися евакуюватися.

Наприкінці грудня 2019 року в китайському місті Ухані вперше підтвердили новий тип коронавірусу SARS-CoV-2, який спричиняє атипову пневмонію (спочатку вірус дістав назву 2019-nCoV). 30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

Станом на початок доби 25 лютого в Китаї жертвами нового коронавірусу стали 2663 людини, 77 658 осіб захворіли. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я на 24 лютого, за межами Китаю зареєстровано 2069 випадків захворювання у 29 країнах, 23 людини померли. В Україні випадків інфікування не зафіксовано.