Кадиров попросив під час формування бюджету врахувати високу народжуваність у Чечні

Кадиров: Ми детально торкнулися питання високих темпів зростання населення Чечні завдяки високій народжуваності
Фото: kadyrov_95 / Instagram

Під час зустрічі із заступником голови уряду РФ Дмитром Козаком глава Чечні Рамзан Кадиров розповів про високі темпи зростання населення республіки.

Під час зустрічі із заступником голови уряду РФ Дмитром Козаком глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров заявив, що під час формування бюджету РФ необхідно враховувати витрати на високу народжуваність у Чечні.

"Ми детально торкнулися питання високих темпів зростання населення Чечні завдяки високій народжуваності. Це ставить перед нами завдання, які вимагають оперативного розв′язання. Їх необхідно враховувати й під час формування бюджету. Це зростання витрат на соціальну сферу – охорону здоров'я, освіту та інше, яке необхідно враховувати під час обчислення дотацій на вирівнювання бюджету", – написав Кадров у своєму Instagram.

За його словами, Козак запевнив, що буде надано всебічну підтримку та допомогу.

Чеченська Республіка одержує дотації з федерального бюджету Росії. Згідно з дослідженнями РБК, із 2007-го до 2015 року Чечня отримала у вигляді субсидій, субвенцій і дотацій 539 млрд руб. Протягом року в середньому республіка одержувала 60 млрд руб.

У червні 2017 року міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що фінансування Чечні відрізняється від решти Росії – його відомство безпосередньо компенсує Чечні всі витрати регіону.