Кадиров заявив, що вбивство його колишнього радника "не політичне"

Кадиров: Злочин більше ніж наполовину розкрито
Фото: Рамзан Кадыров / Facebook

До вбивства депутата чеченського республіканського парламенту Мухмада Асхабова "не мають жодного стосунку ні терористи, ні ваххабісти", стверджує глава Чечні Рамзан Кадиров.

Убивство депутата чеченського республіканського парламенту Мухмада Асхабова не має політичних мотивів. Про це у своєму Instagram заявив глава Чечні Рамзан Кадиров.

"Ґрунтуючись на інформації, отриманій із численних і незалежних одне від одного джерел, та відомостях правоохоронних органів, можу заявити, що це не політичне вбивство", – зазначив він.

За словами Кадирова, до вбивства "не мають жодного стосунку ні терористи, ні ваххабісти".

"Ми дістаємо подробиці, які дають підстави бути впевненими в тому, що злочин більше ніж наполовину розкрито", – повідомив глава Чечні.

Він також додав, що вбивство Асхабова в республіці сприйняли "з великим здивуванням".

"Таких явищ у Чечні не було дуже давно. Перед керівництвом правоохоронних органів мною поставлено завдання у стислі терміни встановити злочинців, затримати і покарати їх відповідно до чинних законів", – підкреслив Кадиров.

Асхабов загинув 25 серпня після того, як невідомі обстріляли його машину. Представник чеченського управління Слідчого комітету Мар'ям Налаєва розповіла, що обстріляний автомобіль утратив керування і кілька разів перекинувся.

Асхабов став депутатом у вересні 2016 року. До цього він працював в апараті парламенту, був радником Кадирова і керівником його секретаріату, міністром майнових і земельних відносин республіки.