Кадиров заявив, що він гідний Нобелівської премії, а не санкцій

Кадиров: Де я порушив права людини?
Фото: ЕРА

За словами глави Чечні Рамзана Кадирова, Нобелівської премії він гідний за перемогу над тероризмом.

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що за його діяльність йому варто дати Нобелівську премію. Про це він повідомив телеканалу "Россия 1" в інтерв'ю, що вийшло в ефір 26 липня.

"Де я порушив права людини? Навпаки, ми боремося, ми гинемо. Гинемо, захищаючи права людини. Зупинили війну, знищили міжнародний тероризм. Я думаю, що мені Нобелівську премію дадуть за те, що я переміг тероризм, а вони, навпаки, мене під санкції. Несправедливо!"

20 липня Держдепартамент США вніс Кадирова до чорного списку і ввів проти нього і його сім'ї санкції за порушення прав людини, тортури і позасудові вбивства протягом останніх 10 років. У відповідь Кадиров опублікував фото із двома кулеметами і підписом "Помпео, ми приймаємо бій! Далі буде цікавіше!".

Внесення до чорного списку передбачає заборону на в'їзд Кадирову у США, а також його дружині Медні Кадировій та донькам Айшат і Карині.

Після цього глава Чечні запросив держсекретаря США Майка Помпео приїхати в Грозний.

23 липня Кадиров сказав, що передумав. "Усе, скасовую запрошення та оголошую включити всі санкції [проти Помпео], які у нас є в республіці, аж до заблокування всіх його рахунків. Те саме вони зробили проти мене", – сказав він. Кадиров висловив думку, що якщо проти нього у США вводять санкції, то вважають "фігурою світового рівня".