США ввели санкції проти Кадирова та його сім'ї. Глава Чечні відповів фотографією із кулеметами

Кадиров очолює Чечню із 2007 року
Фото; RKadyrov_95 / Telegram

У Держдепартаменті США повідомили, що глава Чечні Рамзан Кадиров відповідальний за порушення прав людини, тортури і позасудові вбивства протягом останніх 10 років.

Держдепартамент США вніс главу Чечні Рамзана Кадирова в "чорний список" і запровадив проти нього та його сім'ї санкції. Про це 20 липня повідомила пресслужба держсекретаря Майка Помпео на сайті відомства.

Держдепартамент США має у своєму розпорядженні великі дані, які дають змогу сказати, що Кадиров відповідальний за порушення прав людини, тортури і позасудові вбивства протягом останніх 10 років, повідомляють у релізі.

Внесення в "чорний список" передбачає заборону на в'їзд Кадирова у США, а також його дружині Медні Кадировій та його дочкам Айшат і Карині.

"Ми будемо закликати країни, у яких такі самі погляди [як у США], до вжиття аналогічних заходів", – ідеться в заяві.

У відповідь на це Кадиров опублікував фото із двома кулеметами і підписом "Помпео, ми приймаємо бій! Далі буде цікавіше!".

У США ухвалено закони, які передбачають візові та економічні санкції проти росіян, причетних до порушень прав людини. Ці закони названо на честь загиблого юриста Hermitage Capital Сергія Магнітського. Кадирова США внесли у "список Магнітського" 2017 року. В американському мінфіні заявляли, що він є відповідальним за вбивства без суду, тортури й інші грубі порушення прав людини в регіоні.

Рамзан Кадиров очолює Чечню із 2007 року.