"Інакше вам доведеться відповісти". Кадиров вимагає від Зеленського "підтвердити свої вибачення" за старий ролик "Кварталу 95"

Кадиров назвав себе "піхотинцем великого лідера Володимира Путіна"
Фото: ЕРА

В інтерв'ю журналісту Дмитрові Гордону 2018 року нинішній президент України Володимир Зеленський сказав, що попросив вибачення за відеоролик, у який потрапили кадри із главою Чечні Рамзаном Кадировим. Останньому не сподобалося пояснення Зеленського, і він вимагає нових вибачень.

Глава Чечні Рамзан Кадиров вимагає від президента України Володимира Зеленського "підтвердити вибачення" за ролик, опублікований кілька років тому в шоу студії "Квартал 95", якою тоді керував Зеленський.

"Подивився чергову відповідь Володимира Зеленського на запитання про його образливий відеоролик, який кілька років тому він розмістив в українському гумористичному шоу", – написав Кадиров у своєму Telegram.

Він оприлюднив фрагмент інтерв'ю Зеленського 2018 року, яке той дав засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону.

"Колись я знав Зеленського як людину, яка, визнавши свою провину, мала честь попросити вибачення. Це було гідно чоловіка. Але тільки навіщо тепер, після прийнятих вибачень, намагатися зобразити з себе щось, викручуватися, крутити, намагатися підняти себе? Тепер же ви, отримавши повноваження президента України, щоразу вигадуєте нові версії вибачень. Вам доведеться твердо визначитися зі своєю позицією і підтвердити свої вибачення. Якщо ж ні, то вам доведеться відповісти переді мною не як перед главою республіки, а як перед сином першого президента Чеченської Республіки, героя Росії Ахмата-Хаджі Кадирова, пам'ять якого ви образили", – зазначив глава Чечні.

Він назвав себе "сином загиблого батька" і "піхотинцем великого лідера Володимира Путіна" та закликав Зеленського визначитися зі своїм статусом.

Ролик, про який ідеться, показали 2014 року. У ньому на кадри із зображенням глави Чечні, який плаче, було накладено аудіозапис скарг літнього українця на знесення пам'ятника Леніну. Зеленський після публікації ролика попросив вибачення "перед мусульманським світом".

В інтерв'ю Гордону, про яке пише Кадиров, президент України сказав, що не причетний до виробництва ролика, але вирішив попросити вибачення за його авторів після того, як йому "зателефонували" і сказали, що ролик може бути образливим для "мусульманського світу".