"Її цькують за непохитну волю". Кадиров заявив, що вітає позицію Поклонської щодо фільму "Матильда"

Кадиров підтримав Поклонську
Фото: EPA

Лідер Чечні Рамзан Кадиров заявив, що депутата Держдуми РФ Наталію Поклонську "цькують за силу духу й за чітку позицію" у ситуації з фільмом Олексія Учителя "Матильда".

Лідер Чечні Рамзан Кадиров висловив підтримку депутату Держдуми РФ Наталії Поклонській за її позицію щодо фільму Олексія Учителя "Матильда".

"Її цькують за непохитну волю, силу духу й за чітку позицію ті, хто не має жодного стосунку ні до Батьківщини, ні до народу. Вона висловилася проти фільму "Матильда", і це її право, і я тільки вітаю її позицію", – написав Кадиров на своєму каналі в Telegram.

За словами Кадирова, петиція проти показу "Матильди" зібрала 100 тис. підписів.

"Тендітна дівчина захищає інтереси тих, кому не все одно на історію своєї країни. У своїй боротьбі вона керується лише любов'ю до своєї країни, відстоюючи те, що є дорогим для кожного патріота – Батьківщину. Завдяки таким людям, як Наталія Поклонська, ми зберігаємо свою Вітчизну", – заявив він.

Скріншот: @RKadyrov_95 / Telegram

Фільм "Матильда" про стосунки цесаревича Миколи з балериною Матильдою Кшесінською викликав великий резонанс у РФ.

Депутат Держдуми РФ Наталія Поклонська поскаржилася на фільм "Матильда" в Генеральну прокуратуру РФ. У країні почалися масові протести православних організацій проти виходу фільму. Режисер фільму Олексій Учитель стверджує, що Поклонська надає підтримку і забезпечує прикриття терористичній організації, а протести проти його фільму "Матильда" є лише приводом для цієї організації заявити про себе.

Міністр культури РФ Володимир Мединський назвав беззаконням, цензурою та тиском на державу погрози, які надходять на адресу творців фільму "Матильда", а також кінотеатрів, які мали демонструвати картину.

У Москві заарештували лідера руху "Христианское государство" Олександра Калініна, який намагався зірвати показ "Матильди" в країні.

Влада Чечні і Дагестану звернулася до міністерства культури з проханням заборонити показ фільму в цих регіонах, але у відомстві заявили, що не можуть зробити такого винятку.

У широкий прокат стрічка має вийти 26 жовтня.