Кандидатка у президенти Білорусі Тихановська відмовилася висловитися про окупацію Криму

Тихановська не стала відповідати на запитання про окупацію Криму
Фото: EPA

Кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська заявила, що "запитання про Крим розколює суспільство", тому вона не стала на нього відповідати.

Кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська в інтерв'ю російському виданню "Медуза" відмовилася висловити ставлення до окупації Криму Росією.

Відповідаючи на зазапитання журналістки: "Як ви для себе вирішили питання Криму та Донбасу?" – Тихановська заявила, що "запитання про Крим розколює суспільство".

"Мені не хотілося б необережними словами когось відштовхнути. Тим більше, що я не політик, своєю головною метою я вбачаю об'єднання всіх сил для розв'язання головного завдання – зміни влади і проведення чесних виборів. Ось на них уже зможуть висувати політиків, у яких будуть чітко визначені думки, програми", – сказала вона.

Коментуючи збройний конфлікт на Донбасі, Тихановська зазначила, що "там триває війна, і це жахливо".

"Люди не мають гинути на війні. Я категорично проти війни", – заявила кандидатка у президенти Білорусі.

"Медуза" зазначає, що Тихановська погодилася відповісти лише на деякі запитання видання і тільки в письмовій формі.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

Юридично Білорусь не визнавала Криму територією Росії.